Projectontwikkeling

Projectontwikkeling T.J. van de Belt Leusden bv is een zelfstandige en risicodragende projectontwikkelaar die zich richt op het totale ontwikkelingstraject. In de afgelopen jaren is er veel expertise opgebouwd op het gebied van woningbouw, commercieel vastgoed en herontwikkeling van bestaand onroerend goed. Er wordt dan ook in het ontwikkelingsproces veel aandacht besteed aan kwaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid van de omgeving met het accent op hoogwaardige woon- en werkmilieus. Ons werkterrein ligt voornamelijk in Midden Nederland, maar wij zijn ook actief in andere delen van het land.

Wij ontwikkelen projecten van beperkte omvang tot en met grootschalige uitbreidingen en variërend van een landhuis tot woningen op een inbreidingslocatie of tot een compleet appartementencomplex. Ook op het gebied van commercieel vastgoed zoals een bedrijventerrein wordt door ons geïnitieerd.Deze projecten worden in combinatie met Bouwonderneming T.J. van de Belt Leusden bv gerealiseerd. De combinatie bouwer-ontwikkelaar kent een grote mate van synergie. Aan de ene kant heeft de ontwikkelaar in een zeer vroeg stadium van een project beschikking tot veel bouwkundige en logistieke kennis, waarbij aan de andere kant de ontwikkelaar voor de bouwer omzet genereerd.

Actuele projecten

Oranjeboom

Oranjeboom, Amersfoort

Tegen het bruisende centrum van Amersfoort is door ons een gebouw ontworpen met een verscheidenheid aan randvoorwaarden. Door het gebouw met de vorm van het perceel mee te laten lopen is er een uitdagende vorm ontstaan die zich voegt naar zijn omgeving. Met 19 appartementen op de verdiepingen en een 20 parkeerplaatsen in een half verdiept souterrain, biedt dit gebouw voldoende mogelijkheden,

Gerealiseerde projecten

verhoevenstraat

Verhoevenstraat, A’foort

De 2 onder-een-kapwoningen zijn gebouwd in de stijl die past bij de charme en de karakteristieke uitstraling van het straatje. Het strakke zwarte metselwerk van de gevels, de erkerconstructie in de voorgevel, het zadeldak met keramische vlakke pannen alsmede de zorgvuldig gekozen detaillering, geeft de woningen het karakteristieke uit de jaren dertig en het eigentijdse van het heden. Met deze gewaagde kleur en verschijningsvorm  met daarbij een niet traditionele indeling van de woning is dit project een aanwinst voor de Verhoevenstraat.
vroomshoop

Julianastraat, Vroomshoop

Bij het ontwerp van de 12 nieuwe woningen hebben wij aansluiting gezocht bij deze bestaande situatie. Er is gekozen voor een rood-paars genuanceerde handvorm steen welke de woningen een levendige en sfeervolle uitstraling geeft. De geschakelde woningen, verdeelt over een tweetal blokken van 6 woningen, zijn aan de buitenkant op een subtiele wijze uitgewerkt met traditionele gootoverstekken, licht gekleurde beschieting boven het metselwerk.

\FileserverprojektenProjekten20062006-009BCAD2006-009B_BA-

Markiezenhof, Veenendaal

Project Markiezenhof omvat in totaal negen appartementen en 6 eengezinswoningen gesitueerd aan de Nieuweweg. De appartementen zijn ondergebracht in een kleinschalig appartementengebouw, waarbij er vanwege de schaal en maat gekozen is voor een sfeervolle stadse uitstraling. Voor de eengezinswoningen is aansluiting gezocht bij de reeds bestaande structuur en bebouwing. De karakteristieke gebogen daken in vormen hierin een letterlijk afrondend geheel.

AI Villa Prinsenhof cmyk

Prinsenhof, Hoog Keppel

De planlocatie van de twee luxueuze villa’s aan de Prinsenweg te Hoog Keppel, is gesitueerd in een schitterende bosrijke omgeving met veel ruimte, groen en natuur in de directe nabijheid. Bij de ontwikkeling is er veel aan gedaan om de nieuw te bouwen villa’s in deze bijzondere omgeving zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, waarbij rust en geborgenheid voor de bewoners zijn gegarandeerd.
Woningen L Brinkw

Lange Brinkweg, Soest

Op de doorgaande weg hebben wij de architect de opdracht gegeven om twee woningen te ontwerpen met een rustieke uitstraling, die uitstekend in de omgeving dienden te passen. Uiteindelijk zijn het twee woningen die ook als vrijstaand beslist niet zouden misstaan. Door de frisse materiaal- en kleurkeuze alsmede de verschijningsvorm komen de woningen op deze plek optimaal tot hun recht.
haartje_def3_2

’t Haartje, Amersfoort

Direct op de hoek van de Ariane en ’t Haartje zijn door ons een tweekapper en  een vrijstaande villa gerealiseerd op waar eens de timmerwerkplaats van Penterman gesitueerd was. Juist door de verschillende architectuur stijlen te kiezen, wordt het straatje voorzien van nieuw impuls. Hiermee is de straat ’t Haartje rijk aan verschillende architectuurstijlen,

rosbeijer2

De Rosbeijer, Leusden

Op een mooie centraal gelegen plek in Leusden ligt het appartementengebouw de Rosbeijer aan de Hamersveldseweg. In dit appartementengebouw zijn een twaalftal appartementen gehuisvest, die allen de naam van een non hebben gekregen die vroeger op deze plek les gaven aan de meiden uit Hamersveld. Onder het appartementen gebouw zijn een tweetal royale restaurants gevestigd met prachtig op de zon liggend terras. Met zorgvuldige gekozen stenen en kleurschakeringen een prachtig gebouw in het centrum van Leusden.
steynlaan-te-zeist-agj

Steynlaan, Zeist

Appartementengebouw Varia ligt midden in het centrum van Zeist, in het gezellige straatje de Steynlaan. Het gebouw omvat een 15-tal appartementen op de bovengelegen verdieping, een royale parkeerkelder en een commerciële plint op de begane grond niveau.  De beoogde bebouwing van dit bijzondere plan speelt in op de vormen van traditionele architectuur met oog voor detail en materiaalkeuze. Zo is het volledige dak uitgevoerd in een zinken losagne systeem, wat bijdraagt aan het traditionele karakter.
DeTol_Baarn_2

De Tol, Baarn

Vlakbij het centrum van Baarn wordt de langhuisboerderij van de familie van Paridon herbouwd in de vorm en structuur van het oorspronkelijke ontwerp. Het metselwerk van de gevels, de kapconstructie met rietgedekt en de vorm van de hoofdmassa alsmede de zorgvuldig gekozen detailleringen zijn karakteristiek te noemen voor het in een ver verleden gemaakt ontwerp.