Kavelbouw

Heeft u een bouwkavel of heeft u een bouwkavel op het oog om uw droomhuis op te realiseren, maar u wilt ondersteunt of ontzorgt worden bij de realisatie van uw droomhuis? Dan ben u bij ons aan het juiste adres.

Ontzorging van begin tot realisatie

Van het eerste kennismakingsgesprek tot aan de voltooiing van uw droomhuis kunnen wij u ondersteunen of zelfs geheel bontzorgen. Wij geven u zicht op het totale kostenplaatje. Van de kosten voor de architect en onze kosten als aannemer tot en met de stelposten voor o.a. keuken, badkamer en uw tuin. Geen natte-vinger-werk, maar op basis van 34 jaar ervaring en door middel van een haalbaarheidstoets.

Uiteraard is de kostenindicatie afhankelijk van uw wensen en het niveau van de afwerking. Om u alvast een indicatie te geven moet u rekenen op €350,- tot €450,- per m3 incl. btw.

Het Stappenplan

Hoe gaat zo’n project in zijn werk? Wat voor ons dagelijks werk is, is voor uw waarschijnlijk onbekend terrein. Daarom hebben wij een stappenplan ontwikkelt dat u van te voren en tijdens het project inzicht geeft in de werkzaamheden:

1. Kennismaking

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u al uw vragen stellen en kennismaken met onze mensen. Het geeft u de gelegenheid om te kijken of er een ‘klik’ is. Het geeft ons ook de gelegenheid om u, gedetailleerder en persoonlijker dan op onze website, te informeren over eerdere projecten die wij hebben gerealiseerd en u een goed beeld te geven van zo’n project.

2. De locatie van uw nieuwe woning

De gekozen of te kiezen kavel inventariseren. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de eventuele beperkingen? Hoe groot is de kavel? De ligging van de kavel? Bijvoorbeeld ten opzichte van de zon? Of ten opzichte van wegen? Wat zijn de bepalingen van de gemeente? Met behulp van onze checklist wordt de kavel volledig bestudeert. Zaken waar uzelf misschien niet aan denkt, maar waar we als bouwonderneming dagelijks mee te maken hebben.

3. Uw wensen in kaart brengen

Ook hier pakken we er een checklist bij. Hoe wilt u dat uw nieuwe woning eruit komt te zien? We staan stil bij de ligging, de architectuur, de indeling en de inrichting van uw nieuwe woning. Ook hier kijken we naar de mogelijkheden en houden we rekening met eventuele onmogelijkheden. Wat ontstaat is een compleet beeld op basis waarvan de architect aan de slag kan voor een eerste schetsontwerp.

4. De architect aan de slag

De architect komt met een eerste schetsontwerp. Wat u te zien krijgt is de indeling van de kavel en uw nieuwe woning. U ziet hoe uw wensen en eisen zijn verwerkt. Uiteraard wordt hier al rekening gehouden met de bouwtechnische mogelijkheden en de voorwaarden van het bestemmingsplan van de kavel. Aanpassingen zijn nog uiteraard nog mogelijk.

5. Overzicht van de kosten

Op basis van het werk van de architect en de eventuele aanpassingen gaan wij weer aan de slag. We komen met een financieel totaal overzicht.

6. De gemeente aan de slag

Wij bieden het plan vrijblijvend ter beoordeling in bij de Welstandscommissie en planologische dienst van de gemeente.

7. Het contract

Is het schetsontwerp door de Welstandscommissie en de Afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente goedgekeurd? Dan is het tijd om samen met u en de architect het plan definitief te maken. Ook de begroting wordt definitief vastgesteld in een offerte. Bent u akkoord? Dan tekenen we de contractstukken.

8. Bouwvergunning en voorbereiding

Nadat de contractstukken getekend zijn dienen wij de bouwvraag in. Na akkoord, meestal binnen 20 aantal weken, kunnen we gaan starten met de bouw van uw nieuwe woning. Uiteraard zitten we niet stil terwijl we wachten op de gemeente. Wij gaan namelijk samen met de architect aan de slag met de voorbereidingen van de bouw. Hierbij moet u denken aan het vervaardigen van werktekeningen, het uitbesteden van het casco en de onderaannemers, het opstellen van een lichtplan en elektra.

9. Een kijkje op de bouw

U bent in principe altijd welkom op de bouwplaats. We informeren u hier over de vorderingen en u kunt met eigen ogen zien hoe uw huis er uit komt te zien.

10. De oplevering

En dan is het eindelijk zover. Uw wachten wordt beloond. Uw nieuwe woning is klaar. We controleren samen of alles uitgevoerd is zoals afgesproken. Indien er nog openstaande punten zijn dan noteren wij deze en deze worden zo spoedig mogelijk in orde gemaakt. Hier beschrijven wat er dan gaat gebeuren.

Spreekt onze werkwijze u aan? Wij nodigen u van harte uit voor een persoonlijk gesprek. Bel ons op 033 494 20 52 of e-mail ons op info@tjvandebelt.nl

Uiteindelijk zijn wij in staat de wensen van onze klant te vertalen naar een succesvol eindresultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *